Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Kootstertille
 
 
Pinksterfeest Veenklooster Pinksterfeest Veenklooster

 

Pinksterfeest Veenklooster viert dit jaar 50-jarig bestaan
 
Al een halve eeuw bezoeken honderden mensen Veenklooster om samen Pinksteren te vieren. Het was op het evenemententerrein en in het bos twee jaar stil rond de pinksterdagen. Maar dit jaar kan het feest doorgaan. De organisatie maakte deze week het programma bekend.
De opzet van het evenement is dit jaar anders. In plaats van één grote tent zijn er in meerdere tenten activiteiten, buiten is er een muziekpodium en het aanbod van eten en drinken is uitgebreid. Iedere avond kan men genieten van een film op een groot scherm in de openlucht.
Een veelzijdig programma voor jong en oud
Op zaterdagochtend 4 juni is er voor de mannen en vrouwen een speciaal event. ‘s middags is er een kindervoorstelling en tienerprogramma. Zaterdagavond organiseert Pioniersteam Samen Groeien een speciale verwenavond voor volwassenen die dichtbij kinderen staan. Dit avondje uit vanaf 17.00 uur tot 21.30 uur zit boordevol gezelligheid, verwennen, inhoud en live muziek. Gerald Troost verzorgt samen met Miranda de Vlieger een prachtige muzikale invulling van de avond. Daarnaast wordt er een diner geserveerd. Toegangskaarten (17,50 per persoon incl. servicekosten) zijn te bestellen via pinksterfeest.com. Burgeon geeft ’s avonds voor alle belangstellenden een optreden op het buitenpodium. De band staat bekend om haar akoestische muziekstijl met tinten van country en folk. 

Zondagmiddag is er een feestelijke dankdienst met Ruurd Walinga en de worshipband van Smeding Muziekwerk. ’s Avonds betreedt Joy for People het podium in Veenklooster. Het koor bestaat net zoals het Pinksterfeest 50 jaar, dat wordt gevierd met een bijzonder jubileumconcert.
Het thema van Pinksterfeest Veenklooster 2022 is ‘Gods woord drijft ons voort’
Zendingspredikant ds. Egbert van Beesten (stichting Mensenkinderen) en Theun van der Velde spreken tweede Pinksterdag over dit thema in het bos. De bezoekers bepalen tijdens deze openluchtdienst wat er met elkaar wordt gezongen. Het Dwingeloo Duo (Harold Kooij & Ronald Knol), Siebrand Kalsbeek en Tineke Schilstra (Tribute) zorgen voor de muzikale begeleiding. ’s Middags is de programmering erg divers. Er zijn optredens (van Leger des Heils korps en gospelbands), diverse tiener- en kinderactiviteiten en attracties, workshops en kunst, een talkshow (met o.a. auteur Kees Postma), een markt met christelijke- en zendingsorganisaties, en veel ruimte voor beleving en ontmoeting. Sera Noa en Henk Doest sluiten deze editie eind van de middag af met een

Bekijk het volledige programma op www.pinksterfeest.com
Bijna alle activiteiten zijn gratis te bezoeken. Alleen voor de verwenavond ‘It takes a village to raise a child’ op zaterdag worden tickets verkocht (€ 17,50 per persoon, incl. servicekosten). Voor het mannen- en vrouwenevent ’s ochtends kan men zich opgeven.

 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Dauwtrappen vanaf de Benedictuskerk
datum en tijdstip 26-05-2022 om 7.00 uur
meer details

Korte aandacht over Hemelvaart in de Benedictuskerk
datum en tijdstip 26-05-2022 om 8.45 uur
meer details

Ochtendgebed in de Oerdracht
datum en tijdstip 26-05-2022 om 9.30 uur
meer details

Kerkdienst in de Benedictuskerk
datum en tijdstip 29-05-2022 om 11.00 uur
meer details

Kopij kerknieuws
datum en tijdstip 01-06-2022 om
meer details

Moderamen
datum en tijdstip 01-06-2022 om 10.00 uur
meer details

Huwelijksdienst in de Benedictuskerk
datum en tijdstip 03-06-2022 om 16.00 uur
meer details

Pinkstermorgen dienst in de Benedictuskerk
datum en tijdstip 05-06-2022 om 11.00 uur
meer details

Kerkdienst in de Benedictuskerk
datum en tijdstip 12-06-2022 om 11.00 uur
meer details

Kerkenraadvergadering
datum en tijdstip 13-06-2022 om 19.45 uur
meer details

 
Website info
 Heeft u informatie die geschikt is voor op de website dan kunt u dit mailen naar

pgkootstertille@gmail.com

Info op de Nieuwsbrief voor donderdag 18.00u aanleveren bij Hilda Blom

hildablomtop@gmail.com

 
Kerkdienst gemist
 
Protestantse Gemeente Kootstertille

.
De Benedictuskerk


Kerkelijk Centrum

Subscribe to me on YouTube

Subscribe to me on YouTube

 
Facebook
Facebook PGK
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.