Protestantse Kerk in Nederland
Protestantse Gemeente Kootstertille
 
 
Geloof is de sleutel tot kennis - Congres over 'apologetiek en wetenschap' Geloof is de sleutel tot kennis - Congres over 'apologetiek en wetenschap'
Hieronder een beschrijving van het programma:
 
Op vrijdag 8 november 2019 wordt de opening gedaan door voorzitter Frans Gunnink. Daarna spreekt Lucien Tuinstra (M.Ed.) over de relevantie van het geloof in de historiciteit van Genesis. Hij is, als medewerker van Creation Ministries International, speciaal overgevlogen uit Engeland. Na deze 'keynote speech' is er een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de theoloog David van Wijck (MA) over Messiaanse profetiën in het Oude Testament of een lezing van bioloog drs. ir. Arjan Verwoert  over het ingrijpen in het DNA van een baby. Na de lunchpauze komen we weer met z'n allen bij elkaar om te luisteren naar de 'keynote speech' van de technisch chemicus ir. Gert-Jan van Heugten. Hij spreekt over het platte-aarde-geloof en de gevaren die daaraan verbonden zijn. In de achterliggende tijd heeft hij uitgebreide discussie gevoerd met mensen die geloven dat de aarde plat is. Na deze 'keynote speech' is er weer een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de natuurkundige drs. Herman Ligtenberg over structuur in de natuur óf een lezing van de theoloog dr. Bart van Egmond over het kwaad en lijden in deze wereld en hoe Augustinus daar tegen aan keek. Na een korte pauze is er afsluitend weer een keuzeprogramma. U kunt kiezen tussen een lezing van de biotecnicus dr. Stefan Weijers over de zogenoemde iconen van de evolutie óf een lezing van de neurowetenschapper Ilanah Pruis (M.Sc.) over de vraag of wij ons brein zijn of niet. In de middag is er ook een programma speciaal voor basisschooldocenten. Deze wordt in de loop van komende maand op de website geplaatst.

Op zaterdag 9 november 2019 werken wij samen met de Duitse creationistische organisatie Wort und Wissen. Zelf hoop ik de opening te doen. Daarna beluisterd u een 'keynote speech' van de archeoloog dr. Peter van der Veen over archeologie en de bijbel. Daarna weer een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen tussen een lezing van wetenschapsfilosoof prof. dr. Marc de Vries over wetenschapsfilosofie en de evolutietheorie óf een lezing in het Engels van de chemicus dr. Boris Schmidtgall over de bouwstenen van het leven. Na de pauze volgt er weer een 'keynote speech' van de oudtestamenticus prof. dr. Mart-Jan Paul over de historische Adam. Hierna weer een keuzeprogramma waarbij u kunt kiezen tussen een lezing van de autodidact Jan Rein de Wit over de wereldwijde zondvloed óf een lezing van de filosoof en chemicus prof. dr. Markus Widenmeyer over filosofische argumenten voor het bestaan van God. Na een korte pauze kunt u als laatste kiezen voor een lezing van de theoloog en islamoloog Elbert Pogosjan (MA) over hoe kennis van de islam het christendom versterkt óf een Engelse lezing van de chemicus dr. Harald Binder over zacht weefsel in dinosaurusbotten. 
 
terug
 
 
 

Inloggen


 

Themadienst
datum en tijdstip 19-01-2020 om 11.00
meer details

Kerkenraadvergadering
datum en tijdstip 20-01-2020 om 19.45
meer details

Week van het gebed
datum en tijdstip 22-01-2020 om 19.30
meer details

Kerkdienst en viering Avondmaal
datum en tijdstip 26-01-2020 om 11.00
meer details

Kopij Kerknieuws
datum en tijdstip 29-01-2020 om
meer details

vrijdagmorgen gespreksgroep
datum en tijdstip 31-01-2020 om 9.30
meer details

 
Website info
 Heeft u informatie die geschikt is voor op de website dan kunt u dit mailen naar

Info op de Nieuwsbrief voor donderdag 18.00u aanleveren bij Evelien Wijbenga

 
Kerkdienst gemist
 
Protestantse Gemeente Kootstertille

.
De Benedictuskerk


Kerkelijk Centrum

Subscribe to me on YouTube

Subscribe to me on YouTube

 
Facebook
Facebook PGK
 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.